9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Тъничка папка спряла поръчката за саниране на 40 блока в Бургас. Пускат нова

Спряната обществена поръчка за саниране на 40 панелни блока в Бургас ще бъде пусната отново. Това обяви през zonaburgas.bg заместник-кметът по строителството в община Бургас, инж. Чанка Коралска. По думите й, поръчката е била прекратена заради неизпълнени препоръки от Агенцията по обществени поръчки, откъдето поискали допълването на по-подробна информация за параметрите на предвидените дейности по санирането на блоковете. 

„Когато има препоръки за промяна ние сме длъжни да ги направим. В конкретния случай имахме препоръка да включим по-подробна информация, относно дейностите, които предстои да се извършат във всяка една сграда. Подробно трябваше да опишем количества и конкретика. Съгласно закона имахме 7-дневен срок, в който да допълним тези препоръки. Тъй като имахме много обществени поръчки, допълнението не беше направено. Затова и поръчката беше спряна. Сега, тя се подготвя по новия закон, тъй като имаме такъв влязъл в сила от средата на месец април“, обясни Коралска.

В момента се подготвя нова процедура. „Тези сгради ще бъдат включени в новата обществена поръчка. Сега ще бъдат включени и точните параметри, които се изискват от АОП. Става дума за това колко квадратни метра са дограмите, изолациите и др. Това се прави с цел още при обявяване на обществената поръчка, потенциалните кандидати да имат ясна информация за това, което ще трябва да изпълнят и да направят своята преценка дали ще успеят да покрият всички критерии“, каза още заместник-кметът.

Към момента в Бургас има сключени 200 договора за саниране и само един изпълнен обект. Ремонтни дейности към днешната дата се извършват по три панелни блока. До средата на лятото трябва да бъдат подготвени и документите за останалите над 150 сгради.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук