14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Тъпани гърмяха в Бургас заради увеличението на тока

Над 100 работници в Бургас излязоха на протест срещу шоковото поскъпване на тока за бизнеса. Основните опасения на хората са, че увеличението ще доведе до съкращения, намаляване на заплати и дори затваряне на предприятия.

Пристанищни работници и служители в най-големия завод за метални изделия в Бургас – „Спартак“ се обявиха категорично против решението на енергийния регулатор за увеличаване на цената на тока за бизнеса и бита. Според тях това би довело дори до ликвидирането на малкото останали малки и средни производства.

Представители на предприятията се срещнаха със зам.-областния управител на Бургас Владимир Крумов, който ги увери, че губернаторът ще съдейства до КЕВР да стигне съвместна декларация, изготвена от Гражданския инициативен комитет на протестиращите.

Работодателите също се обявиха категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията. Протестиращите изказаха мнение, че отлагането на поскъпването няма да реши проблемите. Протестът в Бургас беше подкрепен от синдикатите на „Подкрепа“ и КНСБ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук