16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Търговията с фалшиви здравни книжки секнала. Хванали само две

Само две фалшиви здравни книжки са открити от инспекторите при проверки по Южното Черноморие, похвалиха се от Здравната инспекция в Бургас. Документите са установени при съвместна проверка с Българската агенция по безопасност на храните.

„Продавачът“ пък вече дал показания в полицията, след като „санитарните инспектори достигнали до лицето по емпиричен път“, обясни шефът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров.

Книжките били с подправен печат на инспекцията. Запознати коментират, че репликата е с много високо качество, а разлика с оригинала почти липсва. Паздеров отхвърли категорично версията, че работещи в здравната инспекция в Бургас са замесени в черната търговия.

Удостоверенията за работа в ресторанти и обекти за бързо хранене, се търгуват за около 25 – 30 лева. Само преди няколко години в най-големия ни курортен комплекс „Слънчев бряг“ за сезон бяха установени десетки случаи на работници с фалшиви документи.

За истинска здравна книжка са необходими серия от изследвания и една седмица време, а фалшивата се вади веднага. Документът е лесен за имитация – необходими са три печата и три подписа, които да се водят на съществуващи лекари.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук