18.2 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Тържествена заря- проверка изкара бургазлии на площада

Площадът пред общината в Бургас се изпълни от граждани, много от тях млади семейства с деца, които присъстваха на тържествена заря- проверка по повод националния празник 3 март.

Ритуалът се възстановява след близо 40 години прекъсване и това обяснява интереса на бургазлии към събитието.

Площадът беше украсен с жертвеници, символизиращи вечния огън, които бяха запалени от факлоносци. В зарята- проверка взеха участие части от Бургаски военен гарнизон- почетните роти от Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили.

Командващ тържествената заря бе командирът на дивизиона патрулни кораби от Военноморска база – Бургас капитан първи ранг Красимир Захов. Строя им беше приет от командирът на Военноморска база – Бургас комодор Митко Петев.

В слово към присъстващите комодор Митко Петев подчерта, че в днешния ден не само почитаме героите, но това е ден, в който трябва да погледнем към нас, да видим кои сме, да осъзнаем величието на българския народ, да разберем каква е нашата мисия като нация и да продължим единни.

Комодор Петев благодари на кмета на община Бургас Димитър Николов за подкрепата да бъде организиран ритуала.

Преди зарята бяха почетени имената на загиналите за България.Тържествените илюминации продължиха повече от 5 минути.

Веднага след зарята-проверка, на площад ”Тройката” започна празничен концерт с участието на Мистерията на българските гласове и ансамбъл „Странджа”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук