15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Търси се – идеалният дом в Бургас

Идеалният дом ще търсят Дарик и „24chasa”след полпулярната инициатива „Най-добър град за живеене в България”. Идеята е на екипа на едноименното списание, което се издава от близо 20 години в България. Критериите за идеален дом бяха представени днес на среща-дискусия, която се проведе в Морското казино. Желаещите да се състезават в класацията ще трябва да покрият над 15 критерия, за да грабнат специална табела, която да поставят на входната врата.

На срещата днес присъстваха кметове на Черноморски общини, представители на неправителствени организации, представители на Министерство н икономиката,енергетиката и туризма. В края на месец юли трябва да стане ясен състава на компетентното жури, което да оценя кадидатурите от цялата страна.

В него трябва да влязат фотографи, ладшафтни архитекти, интериорни дизайнери и хора, свързани с изкуството. Те ще съблюдават за изпълнение на мерки заенергийна ефективност, озеленяване, поддържане на прилежащите пространства. Любопитен критерии, които се изискваше и за табелките „Образцов дом” преди години се завръща и тук – журито ще прецени и колко харесвани са кандидатите за титлата от своите съседи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук