13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Търсят директора на Корабостроителницата. От банката твърдят, че си взел отпуск.

Протестиращите съкратени работници от Бургаската корабостроителница се срещнаха със заместник-ръководителя на регионалния клон на Първа инвестиционна банка. Над петдесет души и днес събраха на символичен протест протест, за да потърсят отговор на редица въпроси, свързани със скандалните им заповеди за уволнение. 

„Представителите на банката ни приеха. Заявиха ни, че изпълнителният директор на Корабостроителницата, който е и служител там, е в неплатен отпуск и не е на работа. Не знаят и къде е“, заяви за zonaburgas Атанас Димитров, който е един от съкратените работници. По думите му, протестните им действия ще продължат. Все пак работниците са били уверени, че интересът на основния кредитор, а именно банката, е Корабостроителния завод да продължи да работи, за да успее да изплати задълженията си.

Междувременно Първа инвестиционна банка разпространи официално съобщение, че не е собственик на Бургаски корабостроителници: „Във връзка с възникнали въпроси относно собствеността на „Бургаски корабостроителници” АД изразяваме категоричната си позиция, че „Първа инвестиционна банка” АД не е собственик на дружеството. Банката е единствено и само един от кредиторите на предприятието.Съгласно Закона за кредитните институции в България банките нямат възможност да придобиват активи, които не са свързани с финансовата им дейност“, гласи кратката официална позиция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук