11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Търсят директор на Бургаския музей

Община Бургас обяви конкурс за длъжността директор на Регионален исторически музей – Бургас, съобщава местната администрация на официалналната си интернет страница. Кандидатите трябва да имат завършено висше образование с направление история или археология и минимум пет години професионален опит на подобна длъжност.

*Снимка: Атанас Дубаров /архив/

Като част от конкурса ще бъде и защита на концепция за дейността и развитието на Регионалния музей за период от пет години. Пълна информация за необходимите документи, начините на провеждане на конкурса и събеседването, можете на откриете на сайта на община Бургас. Документи се подават в деловодството на местната администрация до 4 октомври.

Директор на Бургаския музей се търси след кончината на дългогодишния ръководител на културната институция, Цоня Дражева. Тя бе истински професионалист, който до последния момент работи в името на Бургас. Дражева бе радетел и пазител на тънкостите на археологическата наука. Под нейното ръководство бяха разкрити и запазени за поколенията редица важни находки и артефакти от града и региона. Цоня Дражева ни напусна на 5 юни, дни след като бе обявена за „Археолог на годината“ за 2012-та.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук