15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Търсят кой ще ремонтира „Александровска“ и „Богориди“

Община Бургас обяви обществена поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажни работи по благоустрояването на централни улици и зони в Бургас. Стойността на поръчката е близо 12 млн. лева лв. без ДДС. Финансирането е по програма „Региони в Растеж“ 2014 -2020 г. на ЕС.Александровска

Седем са обособените позиции, по които ще бъдат разпределени средствата. Сред обектите са: „Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходни зони на ул. „Александровска“, ул. „Алеко Богориди“, ул. „Св. св. Кирил и Методий“: ІІ етап: „Пешеходна зона ул. „Алеко Богориди“ – от ул.“Лермонтов“ до бул. “Демокрация“.

Предвидената сума е 1 411 473.62 лв. без ДДС. С реконструкцията на ул. „Богориди“ се цели да се подобрят физическите и естетически характеристики на обекта, като се запази спецификата му като ансамблов паметник на архитектурата. Ще се подобри комфортът на преминаване и престой чрез поставяне на декоративни перголи и клоцове с увивна растителност. Целта е да се подобри микроклиматът на средата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук