14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Търсят пари за ремонта на фасадата на храм „Св. Св. Кирил и Методий”

Реставрирането на стенописите и фасадата на катедралния храм е скъп процес, който трябва да се извърши в бъдеще, категорични са от Общината

Всички конструктивни дейности по укрепването на храм „Св, Св. Кирил и Методий” са приключили. Това заяви зам.-кметът по строителство, Чанка Коралска. В момента текат довършителните работи, след които църквата трябва да отвори врати за посещения най-късно до Никулден.

Макар на този етап да може смело да се твърди, че храмът ще отвори врати за миряните, даже преди крайния срок, зададен от Община Бургас, по него все още има много работа.

„Предстои реставрацията на интериорните стенописи, както и на самата външна фасада, която е в лошо състояние. В момента търсим начини за осигуряване на външни средства за тези ремонти, тъй като те ще изискват доста големи суми. Подготвили сме задание и в най-скоро време ще възложим изготвянето на проект. Община Бургас отново ще е съпричастна и ще вземе активно участие в целия процес”, подчерта Коралска.

Според нея всичко, което е по силите на Общината, е направено, за да може в църквата да се изпълни коледна литургия тази година – за пръв път от 5 години насам./ flagman.bg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук