11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Търсят проектант и изпълнител на „Арена Бургас“

Община Бургас обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на многофункционална спортна зала „Арена Бургас“. Спортното съоръжение предстои да бъде изградено върху терен с площ 46 254 кв.м, разположен в кв. „Изгрев“. Теренът е бивш военен имот, известен в града като „Дивизията“.

©Снимка: zonaburgas.bg /архив/
©Снимка: zonaburgas.bg /архив/

Военното министерство го прехвърли безвъзмездно на община Бургас в края на 2012 г. поради отпаднала необходимост, припомня stroitelstvo.info Предвижда се изграждането на нова лекоатлетическа спортна зала с капацитет за поне 6500 зрители, разположена върху посочения терен, съдържаща авангардни съвременни функционални и устройствени решения.

Поръчката включва предварителни проучвания по преценка на проектанта, изработване на инвестиционен проект във фаза технически проект, извършване на всички необходими дейности по съгласуването му и получаване на разрешение за строеж, упражняване на авторски надзор по време на строителството, временно строителство, демонтажни работи, доставка на необходимите материали, оборудване и обзавеждане и строително–монтажни работи.
Прогнозната й стойност е 32 млн. лв. без ДДС.

При изготвяне на своята оферта всеки участник трябва да се съобрази с условията на финансиране на обекта.
В рамките на 2014 г. ще бъде предоставено целево финансиране от държавния бюджет за реализацията на проекта в размер на 5 000 000 лв. с вкл. ДДС по програма „Растеж на регионите“. Изграждането на залата бе единственият одобрен проект от подадените пет от община Бургас. Индикативният срок за реализация на обекта (проектиране и строителство) е до 900 календарни дни. Предвид това реализацията на обекта ще става поетапно, като през 2014 г.  ще се реализира проектирането и ще стартира строителството в рамките на бюджета, гарантиран по програма „Растеж на регионите“. Продължаването на строителствотоще се извършва след писмено потвърждение от страна на възложителя за осигурен финансов ресурс.

Сред изискванията към участниците в процедурата са да имат общ оборот за последните три години (2011, 2012 и 2013 г.) или от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си, не по-малко от 50 млн. лв. сумарно. Специализираният оборот от проектиране и/или строително-монтажни работи за последните три години или от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си, трябва да е не по-малко от 35 млн. лв. сумарно.

Критерии за възлагане е икономически най-изгодна оферта с оглед на четири критерия, като с най–голяма тежест са устройствената концепция и идейното решение. Срок за получаване на документите за участие е до 28 април. Крайният срок за подаването на офертите е до 17. 00 часа на 8.05.2014 г. Отварянето им е предвидено за следващия ден – 9 май 2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук