17.6 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Търсят решения за задръстванията в Бургас и към морето

Областната комисия по безопасност на движението в Бургас изпрати  препоръки до Агенция „Пътна инфраструктура” и община Бургас с искане в максимално кратки срокове да се създаде организация за провеждане на конкурси за изпълнение на обиколните пътища на Бургас в посока север към Сарафово и на юг към Лозово, а също и за изграждане на обиколен път на Ахелой. Целта е  справяне с автомобилните задръствания  особено по време на туристическия сезон в Бургас сред пускане в редовна експлоатация  на магистрала „Тракия”. Известно е, че сега целият автомобилен поток от автомагистралата директно се „инжектира” в централната част на града.

За недопускане на пътни инциденти в района на магазин „Джамбо” комисията препоръча незабавно да се изградят допълнително ускорителни ленти на пътя към и от паркинга на магазина, както и монтаж на пасарелка за безопасно преминаване на пешеходци над платната на пътя.

За осигуряване на по-висока степен на безопасност при слизане и качване на деца от личните автомобили на родителите им пред училищата на общините бе препоръчано да определят специални, добре обозначени места в района на училищата за спиране и потегляне на МПС-тата на родителите като с това се минимализира риска от задръствания и пътни инциденти в района на училищата. Представители на неправителствени организации предложиха в часовете в училище да се включат презентации на материали за вредите и опасностите от употребата на алкохол преди шофиране.

    

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук