13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Търсят се кръводарители за обгорелите работници в „Лукойл Нефтохим“

В реанимацията на Военноморската болница са двама от четиримата работници, които бяха обгорени от волтова дъга в „Лукойл Нефтохим“. Валентин Стоянов и Стоян Тодоров са с опасност за живота и се търсят кръводарители, съобщава varnautre.bg. 

снимка: в-к Труд

Валентин е в медикаментозна кома. Другите двама пострадали са баща и син- Костадин (46 г.) и Добромир (20 г.) Костадинови. Те са с 5% изгаряния и са настанени в Многопрофилната болница в Бургас. Четиримата работят в Промишлено-монтажно управление. Те били изпратени да извършват ремонтни работи в обект на Инцидентът станал заради срязан кабел с високо напрежение. Версията е, че при ремонтните дейности по невнимание е бил ударен силов кабел, който е предизвикал волтова дъга.

При приемането им във Варна единият от тежко пострадалите е казал, че са рязали 6-киловолтов кабел, по който течал ток, информира в. „Труд“. „Тези случаи са специфични, защото не става дума само за изгаряния, но и за електрошок. Това са сериозни травми, които засягат и сърцето“, обясни шефът на ВМБ Ивайло Въжаров. Според него е трудно на този етап да се дават прогнози. След като бъдат изведени от шока, и двамата ще бъдат оперирани.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук