14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Търсят се стари бургаски рецепти за острова

Община Бургас стартира инициатива за събиране на стари готварски рецепти и предмети от миналия век, които по един или друг начин са свързани с града и региона.

Тя ще продължи един месец и разчита на активността и желанието на бургазлии да споделят стари рецепти за автентични тукашни ястия, останали от техните баби и майки. Най-интересните ще станат част от менюто на ресторанта „100 години назад“, който ще отвори врати на остров „Света Анастасия“ след неговата реставрация с пари, спечелени от Община Бургас по проект „Културно-историческото наследство на о-в „Света Анастасия“ и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”. Той се   финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”  2007 – 2013 (ОПРР), Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.1 „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”.

Стари предмети, картини и снимки също ще намерят своето място в бъдеща експозиция на острова.

Името Анастасия в превод означава „възкресение“. Възкресението на острова започва сега и Вие имате възможност да станете част от него.

Адресът, на който можете да изпращате любимите си бургаски рецепти, e – [email protected]

Предметите за музея може лично да оставяте в Пресцентъра на Община Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук