19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Търсят строител на кръговото на „Трапезица“ и 4 броя пасарелки

Община Бургас обяви обществена поръчка за проектирането и строителството на включително кръгово кръстовище на „Трапезица“ и четири броя надлези. До юни ще се приемат офертите на фирмите. Строителството реално ще стартира през септември.

TrapezitsaЗам. кметът по строителството Костадин Марков обясни, че пасарелките ще пресичат и ще обхванат четирите посоки, така че да може да се пресича от всички страни.

Той призна, че обектът е сложен, но допълни, че в община Бургас вече имат опит с изпълнението на сложни обекти.

Проектът предвижда реконструкция на съществуващо кръстовище „Трапезица“, пресичане на ул. „Струга“ – „Тодор Александров“ c нова организация на движение по плана на ж.к. „Братя Миладинови“ и Промишлена зона „Север“. Предвидени са два броя пешеходни надлези, осигуряващи пресичане на бул. „Тодор Александров“, свързващ ж.к. „Братя Миладинови“ с Индустриална зона и ул. „Струга“, свързващ ж.к. „Братя Миладинови“ с Индустриална зона. Още два пешеходни надлези ще има в района на кръгово кръстовище при бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Никола Петков“. Пешеходен надлез 3, осигуряващ пресичане на ниво на бул. „Стефан Стамболов“ и свързващ ж.к. „Изгрев“ с ж.к. „Славейков“ –и пешеходен надлез 4, осигуряващ пресичане на ниво на бул. „Никола Петков“ и свързващ ж.к. „Зорница“ с ж.к. „Изгрев“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук