20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Търсят студент на годината

Националното представителство на студетските съвети /НПСС/ откри процедурата за номинации в VII-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината“. Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 21 Ноември 2013 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София на 05 декември.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети у нас и традиционно се провежда под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо десет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2013. Новото в тазгодишното издание на проекта на НПСС е учредяването на така наречените посланици на Националния приз, които ще подпомагат популяризирането на проекта сред студентската младеж в страната.

Научете повече на: www.studentnagodinata.eu
 
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук