14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Търсят сцена за нов “Златен Орфей” в Слънчев бряг

Управата на Слънчев бряг е започнала оглед на всички свободни места в курорта, където може да се изгради Летен театър за възраждане на “Златния Орфей”. Идеята за ренесанс на популярния фестивал била обсъдена между управителя на комплекса Златко Димитров и председателката на фондация “Генко Генов” Дариана Генова, която на 55-годишния юбилей на курорта м.г. бе наградена за заслуги към него.

“Сериозно се замисляме дали да не възродим “Орфея”, който ще е голям плюс за курорта във време на криза и отлив на туристи”, каза Димитров. Според него в самия комплекс почти нямало вече свободно място за голяма сцена, а излизане извън курорта губи смисъла на идеята за възраждане на “Златния Орфей”, пише 24chasa.bg

Дариана Генова трябва да даде параметрите за бъдещата сцена, за да може по-лесно да се ориентира в търсене на подходящ парцел. Единият вариант бил за терен в зона “Запад”, която е по-слабо застроена, но е в границите на курорта. “Трябва много внимателно да се премисли една такава бъдеща инвестиция, защото има риск вместо голям успех тя да се окаже и провал”, заяви шефът на Слънчев бряг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук