15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Убиецът, който разчлени дядо в Бургас, е висшист, съден за измама. Остава в ареста

Тихомир Трифонов от Видин, който е обвинен за убийството на 84-годишния дядо Георги от село Черноморец, се оказа висшист, завършил Лесотехническия университет, пише 24 часа. Преди минути 49-годишният Тихомир бе доведен в съда, за да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение.

На втори април след скандал в жилище на улица „Гладстон“ в Бургас той е ударил с чук по главата възрастния мъж, с което го е умъртвил. За да изнесе обаче тялото от апартамента, го е нарязал на 7 части. 

снимка: Елена Фотева, 24 часа
снимка: Елена Фотева, 24 часа

Камера в железарски магазин е запечатала как Тихомир си купува трион и чували от Сезал, в които по-късно са намерени частите от трупа на Георги Георгиев. Тихомир Трифонов е задържан няколко часа след убийството. От  полицията необяснимо защо премълчаха, че тялото е било разчленено.

Трифонов е бил нает от дядо Георги да ремонтира апартамента му. От около две години той живеел на квартира в Свети Влас и припечелвал като строителен работник. С хазяина обаче не се разбрали за парите, които трябвало да му изплати. 49-годишният инженер лесовъд има предишно осъждане за измама.

Трифонов се яви в съда с двама защитници – Димо Гочев и Димитър Бонгалов, който е бивш зам.-министър на правосъдието.

Съдът остави зад решетките Тихомир Трифонов зад решетките. Окръжна прокуратура Бургас мотивира искането си да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение като посочи, че са извършени множество процесуално-следствени действия и са събрани много доказателства, които водят до обосновано предположение, че той е автор на убийството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук