15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Убиецът на банкерката от Бургас остава в ареста

Разследваният за убийство на банков служител Любомир Симеонов остава задържан под стража. Окръжен съд – Бургас не уважи днес жалбата му за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение, съобщиха от съда. Престъплението бе извършено на 23 септември, миналата година. На същата дата Симеонов бе привлечен като обвиняем, след като сам се предаде на органите на властта. Окръжен съд – Бургас му наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 26.09.2013 г.
С жалба до съда сега Симеонов и защитникът му поискаха тя да бъде изменена в по-лека. Адвокатът пледира, че според събраните по делото доказателства не съществува опасност подзащитният му да се укрие, да напусне страната или да извърши друго престъпление. Обвиняемият помоли съда за по-лека мярка за неотклонение, за да имал възможност да се подготви с адвокатите си по друго гражданско дело. Той заяви, че „е извършил нещо ужасно и съзнава какво го очаква“. Никога не бил бягал от отговорност и е готов да понесе последствията. Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас се противопостави на искането, като посочи, че са събрани нови доказателства в подкрепа на обоснованото предположение, че Симеонов е извършил деянието, за което е привлечен да отговоря. Прокурорът обърна внимание, че тежестта на предвиденото за него наказание е предпоставка да бъде реална опасността разследваният да се укрие, да напусне пределите на страната или да извърши друго престъпление.
Окръжен съд – Бургас, като взе предвид направеното искане, събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, прецени, че престъплението, за което е обвиняем Симеонов е с изключително висока степен на обществена опасност, и това обстоятелство налага той да остане с мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът посочи, че останалите мерки за неотклонение не са адекватни спрямо тежестта на повдигнатото му обвинение.
Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас. Въззивната жалба ще бъде разгледана на 22.01.2014.
Пресцентърът уточнява, че по данни на Окръжна прокуратура – Бургас, досъдебното производство срещу Симеонов е пред приключване и предстои внасяне на обвинителен акт срещу него в съда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук