16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Убиецът на банкерката пак влиза в съдебната зала, обжалвал присъдата си

Апелативен съд – Бургас ще разгледа на 07.10.2014 г. от 9,30 ч. наказателно дело срещу Любомир Симеонов, който застреля банковата служителка Павлинка Йовчева в Бургас. Той е осъден на 20 години лишаване от свобода с присъда на Окръжен съд – Бургас. На 19.06.2014 г. първата инстанция го призна за виновен в това, че предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като прострелял в гърдите с пистолет „Макаров“ регионална директорка в регион „Банкиране на дребно“ – Бургас.

Любомир Симеонов

Второто обвинение е за това, че на неустановена дата през месец юли 2013 г. в гр. Павел Баня придобил, чрез закупуване от неустановени лица и до 23.09.2013 г. в гр. Сливен, държал огнестрелно оръжие – пистолет марка „Макаров“ със заличени фабрични номера, калибър 9×18 мм., българско производство, и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 11 броя патрони калибър 9×18, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Окръжен съд – Бургас уважи предявените от съпруга и децата на пострадалата граждански искове и го осъди да заплати по 100 000 лв. обезщетение за причинените им неимуществени вреди – болка и страдания, ведно със законната лихва, както и  разноските по делото.Той постанови да бъде отнето в полза на държавата оръжието, с което е извършено деянието – пистолета и два броя пълнители.

Тази присъда е обжалвана от подсъдимия и неговия защитник с аргумент, че тя е неправилна. Те молят въззивният съд да вземе предвид изключителните и многобройни смекчаващи вината му обстоятелства и да я измени. Предлага се, да му бъде наложено наказание под законния минимум.

Защитникът на Симеонов е направил искания за събиране на нови доказателства от Апелативен съд – Бургас. Той моли да бъдат допуснати до разпит 2 свидетели, както и да се изготви нова петорна психиатрично-психологическа експертиза на подзащитния му. Настоява се, за събиране на нови писмени доказателства от банката, с която подсъдимият е имал отношения.

Окръжна прокуратура – Бургас е протестира присъдата като неправилна в частта на определеното наказание. Държавното обвинение иска то да бъде увеличено на доживотен затвор при специален режим в затвор. Същото искане правят в отделни жалби тримата наследници на пострадалата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук