14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Убиецът на банкерката се разхождал със зареден пистолет, купил го за самозащита

Окръжен съд – Бургас изслуша обясненията на Любомир Симеонов по повдигнатите му обвинения за предумишлено убийство и незаконно придобиване и държане на огнестрелно оръжие. Той даде отговори на поставените от страните въпроси. Симеонов заяви, че застрелял пострадалата, защото от банката предприели действия в нарушение на наредби, закони и международни договори за фалиране на дружеството му. Според него тя и пенсиониран вече банков служител „са виновници за политиките за фалиране на фирмата му“.

ubietz bankerka

Като банков служител пострадалата била поела през 2012 година ангажимент, че финансовата институция ще финансира негов проект за производство на билки. През ноември същата година дружеството му спряло да плаща лихви по стар кредит. По този начин Симеонов искал да привлече вниманието на банкерите. След това получил нотариална покана да върне кредита на банката, а по-късно и изпълнителен лист за принудително погасяване на задължения. Той твърди, че пострадалата продължавала да казва, че ще финансират проекта, но не дала оценка за фирмата му.

Симеонов разказа, че си купил бухалка, два метални бастуна, а по-късно и пистолет „Макаров“ за самозащита. Държал пистолета със зареден в цевта пълнител в багажника на колата си. Той предполага, че е взел решение да извърши убийството около септември 2013 г., когато „нещо се счупило у него“. Каза, че чакал пострадалата на уличка, по която би трябвало да мине по пътя за банката. Симеонов не можа да обясни, защо на 23.09.2013 г. я прострелял.

Днес Окръжен съд – Бургас изслуша вещо лице, изготвило заключението на балистична експертиза за оръжието и куршума, с които е стрелял подсъдимият. Със съгласието на страните бяха прочетени и приети без разпит на вещите лица от Научния институт по криминалистика и криминология балистична и физико-химична експертиза. Заключението по първата дава отговор, дали оръжието, с което е стреляно, фигурира в картотеките на полицията. Втората коментира отривките от дланите на подсъдимия.

Делото ще продължи на 19.06.2013 г. от 9,30 ч. с пледоарии на страните. Пресцентърът припомня, че Симеонов е подсъдим по обвинение в това, че на 23.09.2013 г. около 08:15 ч. в гр. Бургас на ул. „Поп Грую“, предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като прострелял в гърдите с пистолет „Макаров“ жена – регионален директор в регион „Банкиране на дребно“ – Бургас, на банка. Повдигнато му е и обвинение е за това, че на неустановена дата през месец юли 2013 г. в гр. Павел Баня придобил, чрез закупуване от неустановени лица и до 23.09.2013 г. в гр. Сливен, държал огнестрелно оръжие – пистолет марка „Макаров“ със заличени фабрични номера, калибър 9×18 мм., българско производство, и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 11 броя патрони калибър 9×18, руско производство, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Тримата наследници на пострадалата от деянието участват в делото като частни обвинители и граждански ищци. За съвместно разглеждане в процеса са приети предявените от тях граждански искове в размер по 100 000 лв. за всеки от тях.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук