18.2 C
Бургас
събота, май 11, 2024

Убиецът на банкерката: Не убих за пари – убих за държавата

 

«Не съм убил заради пари. Убих заради държавата, заради хората. Докато тук продължава да има «бели якички» – алчни и скъпо платени, нито държавата, нито икономиката ще вървят напред. Ще ставаме все по-гладни. Аз съм офицер от
българската армия. Обучаван съм, че държава и родина са номер едно. Грижата за подчинените е основна. Благодаря Ви. Ще кажа всичко на пожелалите да ми дойдат на свиждане. Ще опитам да направя пресконференция.» Това заяви пред медиите убиецът на банкерката Павлинка Йовчева, Любомир Симеонов.

Бургаският окръжен съд остави зад решетките Любомир Симеонов, който на 23 септември застреля с пистолет „Макаров” банкерката Павлинка Йовчева.Съдия Пламен Синков се аргументира, че за такава тежко престъпление като умишлено убийство не може да присъди по-лека мярка. Подсъдимият Любомир Симеонов поиска най-леката мярка „подписка”, като изтъкна, че няма опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Той два пъти повтори обаче, че ще приеме решението на съда. ”На 57 години човек съм до 22 септември съм се гордял с това, което съм направил в живота си. Хранил съм 250 човека.”, каза в залата подсъдимият.

Ако бъде признат за виновен Любомир Симеонов може да лежи в затвора от 15 до 20 години или да получи като присъда доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Като се има обаче предвид, че той е направил пълни самопризнания и е съдействал на разследването може наказанието да не е най-тежкото, коментират магистрати.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук