24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Убиец живял две седмици с трупа на жертвата си

Престъплението е извършено на неизвестна до момента дата в началото на февруари. На 6-ти февруари в апартамент на ул. „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик е бил намерен трупът на Георги И. с видими следи от насилие. Разследването по случая установява че извършител е Владимир Г.

Според събраните доказателства обвиняемият заживял в жилището на жертвата си в края на декември 2016 г. Двамата не работили. В деня на убийството те се напили и се скарали. Владимир нанесъл удари с лопата по главата на Георги И., както и удари с нож в гърба. После преместил трупа в съседна стая, където го покрил с дрехи и дюшек.

През следващите две седмици останал да живее жилището, понеже нямало къде другаде да отиде. На 21 февруари Владимир е бил заловен при кражба от хранителен магазин в Пазарджик. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районния съд в Пазарджик, пише „Дарик“. В момента е в следствения арест в Пазарджик.

По делото са разпитани свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са множество веществени доказателства, включително лопатата и ножът, с които е била удряна жертвата, и те ще бъдат предоставени за експертно изследване. Обвиняемият е направил самопризнания и съдействал на разследването.

През 1997 г. Владимир Г. е бил осъден на 18 години „лишаване от свобода“ за извършено убийство, което наказание е изтърпял през март 2015 г. През януари 2016 г. Районния съд в Пазарджик му е наложил наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ за кражба, извършена през юли предходната година. Владимир Г. е изтърпял наказанието през юли 2016 г., когато е излязъл от затвора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук