12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Убийството на таксиметровия шофьор – по сценарий. Фаталната Ренета – бременна?

27-годишният Космас Джероме и 23-годишната Ренета Козарова от Свети Влас остават в ареста, постановиха окръжните магистрати във Варна. Двамата са обвинени в убийството на таксиметровия шофьор Ашиков, който беше открит мъртъв в служебния си автомобил край Варна. В съдебната зала стана ясно, че жестокото убийство е било планирано. Двойката разигравала сценария на престъплението няколко поредни дни. Джероме и Козарова са безработни, живеели на квартира.

Двамата бяха задържани на 10 април от военнослужещи в Каменар. По тяхна информация, по дрехите им имало следи от кръв. Ако бъдат признати за виновни, задържаните могат да получат до 20 години затвор, доживотен затвори или такъв без право на замяна. Според защитата, обвиняемият е с церебрална парализа и доказана инвалидност от 80%.

Адвокатите на Космас са категорични, че той няма сили да убие човек. Единственият доход на двойката е пенсията на мъжа от 130 лева. Адвокатът на Козарова пък настоя за назначаването на медицинска експертиза, която да установи, че девойката е бременна. Страдала от биполярно разстройство. По нейни показания тя направила тест, който показал положителен резултат. Мярката „задържане под стража“ може да бъде обжалвана в тридневен срок. Следващото заседание по делото е на 18 април 2017 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук