14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Убиха във Варна собственик на хотели в Златни пясъци

65-годишният мъж, който беше застрелян във Варна в дома си на ул. „Хан Крум“ 42 има хотели в Златни пясъци, пише 24 часа. Той живее на първия етаж в 3-етажна къща на ъгъла с оживената централна варненска улица „Климент“. Прозорците на къщата на убития гледат към Арменската църква, а до тях е известният бар „Салуун“.

20 мин. след убийството цялото каре беше завардено от десетки полицаи в търсене на улики, които да отведат към убиеца.

Сигнал за престъплението е подаден около 16.50 часа, каза говорителката полицията във Варна Ивана Милева, която отказва всякакви други коментари.

Говорителят на Окръжна прокуратура във Варна Радослав Лазаров каза само, че в момента се водят спешни издирвателно-следствени действия.

Застреляният е бил известен с прякора „Зърнаря“. Той е навлязъл в политическия бизнес, като е натрупал пари с продажба на пшеница в Добрич. После се насочил към туристическия бранш, според варненски сайт.

Георгиев е собственик на хотел „Владислав Варненчик“, за който има спорове със силова групировка от близкото минало, която има и други хотели в курорта. Наскоро Георгиев спечелил делото за собствеността на хотела. Той притежавал и фирма за туризъм „Здравец тур“, която обаче продал.

Жертвата Тинко Георгиев се преселил преди 10-ина години от Добрич във Варна и бил известен с високия си стандарт на живот. В двора на къщата му има паркиран последен модел „Мерцедес“ и джип от същата марка. Той не е известен на околните от миналото, тъй като отскоро се е преселил в Гръцката махала във Варна

Според собственици на съседни заведения и магазини, нападателят на Георгиев е бил дегизиран с брада и мустаци. Той е успял да проникне на първия етаж и вероятно е застрелял жертвата със заглушител, защото никой не е чул нищо наоколо.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук