12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Уборка в общината заради очакваните валежи

Специално сформираните екипи, в които работят и хора, лишени от свобода, премахват натрупаните наноси, храсти и високите треви от тези части на коритата, в които оттичането на водата може да бъде затруднено и да предизвика наводнение.  В момента работните групи на Община Бургас са съсредоточени в една от важните точки в морския град.

Те разчистват началото на канала, който свързва езерото Вая и Черно море. Осигуряването на добра проводимост на водното съоръжение е важна мярка. Така ще се предотврати заливането на главния път за Созопол и Южното Черноморие, когато нивото не езерото се повиши драстично. През следващите дни екипите ще почистват района при най-ниската точка на дерето в квартал „Долно Езерово“, където при обилни валежи се събира голямо количество вода от околните местности. Другата седмица започва планирано почистване в квартал „Лозово“.

Извадените от реките и деретата клони и храсти се събират на купчини. След като изсъхнат, се извозват до сметището. Там, където наносите не могат да бъдат изчистени само с ръчен труд, се използва техника за изгребване на тинята от коритата. Досега екипите да обработили по веднъж всички речните корита и деретата на територията на град Българово, селата Драганово, Брястовец, Изворище, Димчево, Маринка, както и в кварталите „Ветрен“, „Долно Езерово“ и „Лозово“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук