13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Увеличаването на минималната заплата се отлага

Увеличаването на минималната работна заплата ще бъде отложено за догодина, а конкретният размер на увеличението ще зависи от договарянето между бизнеса и синдикатите – стана ясно от коментар на премиера Пламен Орешарски. Той откри новата учебна година в Университета за национално и световно стопанство.

Снимка: БГНЕС
 

По думите на Орешарски, вдигането на минималното възнаграждение не е само финансов въпрос, а зависи и от други фактори, като конкурентоспособността.

Премиерът допълни, че вече се работи по подготовката на бюджет 2014, а в края на месеца започва дискусията по неговите параметри. Досега са проведени само неформални разговори за бюджета, включително със социалните партньори, посочи Пламен Орешарски, цитиран от „Дарик радио“.

Орешарски бе посрещнат пред УНСС от група протестиращи. Докато министър-председателят и министърът на финансите Петър Чобанов поднасяха венци пред паметника на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Свободния университет за политически и стопански науки, чийто наследник е УНСС, демонстрантите скандираха: „Оставка“ и „Кой предложи Пеевски?“.

Протестиращите пред УНСС бяха издигнали и плакати с надписи: „Изход за боклуци“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук