13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Увеличават се огнищата на тигров комар!

Увеличават се огнищата на тигров комар в областта. Това стана ясно от изнесени резултати от облседване на специалистите от Регионалната здравна инспекция. Днес епизоотичната комисия проведе поредното си заседание, след стотици сигнали от граждани и то само за последните три месеца. 

От тази година, тигрови комари плъзнаха по цялото българско Черноморие. Снимката на този тигров комар ни изпрати наш читател от царевското село Варвара 

От РЗИ-Бургас отново съобщиха, че тигровият комар не е по-опасен от комарите, които сме свикнали да виждаме у нас. Оттам не скриха, че насекомото пренася зарази, но за това трябвало да има контакт със заразен човек. Досега обаче у нас опасните болести, пренасяни от тигровия комар, не са засечени. Специалистите припомниха, че подобен вид комари у нас има от поне четири години и място за паника няма.

Тигровият комар се различава от обикновения по външния си вид – на размери са еднакви, но той е по-черен и с ясно забележими бели ивици. Той е и доста по-устойчив на ниски температури. Агресивен е. Хапе и през деня. Заетите с проблема, държавни и общински структури увериха, че са взети всички нужни мерки за унищожаване на огнищата на тигров комар – както на ларвите така и на възрастните насекоми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук