12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Увеличиха трансферният прозорец при волейбола до ноември

Ръководството на Национална волейболна лига взе решение  да се увеличи трансферният прозорец, като клубовете ще имат право да картотекират нови играчи до деня, предхождащ четвъртия кръг на първенството – 1-и ноември за Супер лига и 9-и ноември за Висша лига. До трима чужденци могат да бъдат картотекирани за сезон, като и тримата имат право да бъдат на игрището по едно и също време. „Тези решения ги взехме на база следните мотиви: има играчи, които до последно чакат трансфери в чужбина, но много често тези трансфери се провалят в последния момент. В същото време трансферният прозорец у нас обикновено е затворен и тези състезатели трябва да чакат до Нова Година, за да могат да продължат кариерите си. С решението да увеличим срока за картотекиране даваме възможност именно на такива играчи да подсилят родните клубове, което от своя страна да повиши нивото на първенството. Относно броя на чужденците, така даваме възможност на клубовете да потърсят още по-голямо подсилване”, коментира президентът на НВЛ Красимир Илиев.

Досегашният вицепрезидент на Лигата Людмил Найденов подаде оставка. Това налага на следващото заседание на Управителния съвет на БФВолейбол да бъде гласуван състав на ръководството на НВЛ, тъй като третият ѝ член Николай Желязков има ангажименти като треньор в Италия.

Президентът на „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) Ивайло Константинов внесе предложение да бъде регистрирано сдружение с нестопанска цел с наименование „Национална волейболна лига”, което да сключи договор с БФВ за администриране и управление на вътрешното първенство от следващия сезон. Константинов обяви, че предложението в разработен вариант ще бъде внесено писмено в офиса на НВЛ.

Дискутирана бе и темата за телевизионните права, като ще бъдат проведени срещи с ръководствата на няколко телелвизии. „Ако не успеем да намерим медиен партньор, който да поеме целия шампионат, сме разработили и друг вариант, който е все още в процес на обсъждане”, допълни Илиев пред volleyball.bg.

На събранието бяха потвърдени и началните дати на първенствата: Супер лигата започва на 12.10.2012г., а Висшата – седмица по-късно. Жребият за двете състезания ще бъде изтеглен на 12.09.2012г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук