11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Уволниха ПР-а на Летище – София

Набедените за бомбаджии на летище София, са били и в Бургас – за ден и половина. Това каза в ефира на Нова ТВ главният секретар на МВР Георги Костов. Той не обясни какво са правили в града и къде са се настанили. По думите му, лицата са влезли в страната през ГКПП Капитан Андреево. От Бургас тръгнали с микробус, натоварен със стока към София. Оставили колата на паркинга на летището и си тръгнали. 

Едното лице излетяло към страна от ЕС, а другото – към бивша република на Съветския съюз. И двете лица са от държава, която е бивша съветска република. Комисар Костов заяви, че лицата са станали известни на полицията след атентатите от 13.11. Той ги определи като „лоши хора“.

Запитан защо две кучета и два уреда са реагирали взривно устройство в микробуса, комисар Костов предположи, че някой от козметичните продукти вероятно е със съдържание, което е предизвикало такава реакция. Микробусът е бил натоварен с дребни електроуреди и козметика. Главният секретар не отговори дали лицата се издирват извън страната и дали има данни, че отново ще се върнат, предвид микробуса им, оставен на паркинга. Той добави, че след като се разговаря с тях, ще стане ясно защо кучетата и уредите са реагирали по този начин. Много неща се знаят по случая, но тъй като се води разследване, Костов отказа да даде повече информация.

Районът около летище София вчера беше отцепен за часове заради съмнителен багаж в микробус. От аеропорта първо казаха, че има бомба, но МВР не откри такава. Сигналът за оставен на паркинга пред Терминал 1 микробус с белгийска регистрация беше подаден към 12.50 часа.  „Действително има бус, в който е открито взривно устройство на Терминал 1“, заяви малко след 14,30 пред журналисти Даниела Велева, експерт по връзки с обществеността към летището. След това свое изказване тя вече е уволнена.

Малко по-късно от ръководството на летището заявиха, че всъщност имало само съмнения за бомба. Две обучени кучета са реагирали на наличието на взрив и това породило съмненията за експлозиви. По-късно и два специализирани уреда потвърдили това.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук