11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Уволняват игумен след сексвидео в нета

Игуменът на Басарбовския скален манастир архимандрит Емилиан е освободен от поста, потвърди самият той. Заповедта му е била връчена завчера лично от новия русенски митрополит Наум. По информация на „Стандарт“ от постовете си са освободени още досегашният секретар на Русенска митрополия Ангел Младенов, както и главният счетоводител.

Самият Емилиан не пожела да коментира причините за решението на новия русенски владика. „Приемам освобождаването си със смирение и послушание“, каза отецът пред изданието. Емилиан ще продължи да е редови брат на светата обител. Близки до църковните дела коментираха, че смяната на секретаря и счетоводителя най-вероятно е свързана с сформирането на нов екип на назначения наскоро русенски митрополит Наум. Досега миряните смятаха нарочените отци за близки до патриарх Неофит, който преди това ръководеше епархията в крайдунавския район.

В публичното пространство се завъртя обаче друга версия за смяната на игумена на Басарбовския манастир. Според нея в интернет се появило сексвидео, заснето от млад монах от светата обител. Калугерът отричал автентичността на записа, на който мъж мастурбирал в монашеска килия. Запознати предполагат, че Емилиан е освободен с мотива, че като игумен не е осъществил достатъчен контрол в манастира.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук