20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Удариха кофата! Започна разширението на отсечката между Поморие и Ахелой /ВИДЕО/

Пътната агенция започна разширението на отсечката Поморие – Ахелой, като част от цялостната мащабна реконструкция на пътя Бургас – Слънчев бряг. Първа копка на обекта направи регионалният министър Николай Нанков, а шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” увери, че участъкът ще бъде завършен до началото на лято 2018-та. 

В следващите месеци ще се работи по разширението на 5-километров участък. На следващ етап ще започне и изграждането на дългоочаквания обход на Ахелой. Според кмета на Поморие, изпълнението на проекта ще облекчи значително трафика, който до този момент преминава през курортното селище. От своя страна кметът на Несебър отбеляза, че разширението на пътя е важно не само за областта, но и за цялата страна.

На символичната първа копка присъстваха и бургаските депутати от парламентарната група на ПП „ГЕРБ“, за които разширението на пътя Бургас – Слънчев е лична кауза от няколко години насам. Днес стана ясно, че до началото на 2019 година трябва да започне и изграждането на обхода на град Поморие. До тогава терените през които ще преминава пътя трябва да бъдат проучени от археолозите. Прогнозната стойност на ремонта  между Поморие и Ахелой е около 20 млн. лв.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук