14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Удариха нелегална тъговия с алкохол в Сънито

На 11.08.т.г. служители от група «Икономическа полиция» при Районно управление – Несебър съвместно с представители на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» – Несебър, Регионален отдел «Национален строителен контрол» Бургас и Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас извършили проверка на два търговски обекта, представляващи питейно заведение – кораб с търговско наименование «Капитан джак» и павилион за хранене, разположен в непосредствена близост до кораба, разположени върху концесионна зона на плаж Несебър – юг.

Alkohol_snimka3

Установено е, че павилиона за хранене се експлоатира от частно дружество, управлявано от 39 годишния М.Г., а питейното заведение «Капитан Джак» – от частно дружество, управлявано от 40 годишния Б.Х. По време на проверката са установени множество административни нарушения, отразени в констативни протоколи от съответните институции.

По отношение на доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки зад три от баровете са намерени кашони, пълни със бутилки с етикет на различни видове алкохол с безцветна и варираща от светло към тъмнокафяв цвят течност с мирис на алкохол, отворени, без капачки / бутилките видимо са изглеждали многократно използвани, като най-вероятно са пълнени с наливен алкохол без платен акциз, предлаган за продажба / деяние, представляващо нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове//. За случая е уведомена Бургаската митница.

Иззети са 48 бутилки с различна вместимост за извършване на митническа експертиза и налагане на административен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция е в размер до 2 000 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук