17.1 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Удар под кръста за българския туризъм

Руското външно министерство препоръчва на руснаците да не пътуват до страни, които са сключили договори за екстрадиране със Съединените американски щати. Предупреждението идва след международните санкции, наложени на руски граждани, заради анексирането на Крим и позицията на Русия, относно кризата в Украйна. 

Според руското министерство, има реална заплахата руски, граждани да бъдат задържани или арестувани по искане на американските правоохранителни органи в страните, които са сключили споразумение за задържане и предаване на чужденци по искане на Вашингтон.

В списъка попадат и българските курорти. Останалите държави са Турция, Гърция, Испания, Египет, Кипър, Тайланд, Тунис и Италия. „Става дума, че американската администрация, която неоснователно отказа да признае присъединяването на Крим от Русия, което напълно съответства на международното право и Устава на ООН, се опита да превърне в рутинна практика „лова“ на руски граждани в трети страни с цел тяхното последващо екстрадиране в САЩ“, се твърди в позицията на Руското външно министерство.

Според него още американската страна не информира руските власти за повдигнатите срещу руски граждани обвинения и в много случаи дори не уведомява консулските служби за задържанията. „Правосъдието по американски се отличава с предразсъдъци към руските граждани, а съдебните процеси срещу онези, които са били откарани в САЩ, често приключват със съмнителни присъди“, гласи предупреждението.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук