15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

УЕФА прие бургаската „Звездичка” в семейството си

Европейската централа по футбол следи изкъсо случващото се в Бургас с детския футбол и респективно местната школа за малки таланти „Звездичка”. Чрез свои източници в България, хората на Мишел Платини са се убедили в широко масовата дейност на клуба, в който тренират общо около хиляда момичета и момчета на възраст между три десет годинки.

 

Одобряват се проведените с днешна дата турнири и методиката на обучение в учебните заведения и не на последно място силно социалната политика на „Звездичка” в обществена полза.

 

По покана на Българския футболен съюз, председателя и главен треньор на бургазлии Петър Алексиев бе на едноседмичен международен семинар в Молдова, Германия и Австрия в чиито страни бил почерпен ценен опит с други водещи школи от Стария континент. „Звездичка” е била единствената представителка на Източна България в спортния форум,а на Западна- столичните „Лъвчета”.

 

 Гарантирано е включването в най-креативните програми на УЕФА за развитие на детския футбол в съчетание с най- добрата визия и подход за работа с подрастващи и развиване на масов спорт.

 

Личното си съдействие обещал образователния директор на евроцентрала Франк Лудолф. „За мен бе удоволствие да почерпя опит и да бъдем сравнявани с школи като Милан, Ювентус, Лацио чиито представители също одобряват работата ни в Бургас с малките. Сами знаете с какъв финансов ресурс разполагат тези отбори, а ние сме със скромен. Иначе те също бяха на семинара и участвахме с много други водещи школи активно в програмите подготвени от домакините в съответните градове”. Алексиев допълва, че имало многократни запитвания дали през това лято може да се организира край родното море международен турнир с участието на изветни отбори от Европа и Азия.

 

Част от предметните награди се обещават от европейската футболна централа но останалото като организация и гарантиране на бюджета е за сметка на „Звездичка” която няма една година още активна дейност и е химерно да си позволи това удоволствие без външна помощ. В Тераспол с българската делегация се е видял вратаря Владислав Стоянов който също е очарован, че в Бургас където той дълго време игра с успех се случват позитивни неща с най-малките футболисти. Турнирите на местно ниво на „Звездичка” са неизменна част от спортния календар на морската община.

 

От 28 април до 13 май включително ще се проведе нов масов турнир на открити терени този път, включващ в себе си шест квалификации и финален етап на който присъствие е потвърдил министър Свилен Нейков. Децата ще бъдат облечени от главата до петите с пъстра и в различна цветова гама екипировка, платена и дарена от клуба и спонсори за нуждите на общинските детски градини, а стойността на благородния жест е двайсет хиляди лева

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук