11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

УЕФА проследи чрез телемост детски турнир у нас

Шефове от направление „Детско- юношески футбол” към УЕФА наблюдаваха с интерес на живо интригуващ детски футболен турнир, който стартира в Бургас. В него стотитици деца се включиха в лютите битки за челни места на техните учебни заведения. Това не остана незабелязано от именити специалисти на заплата към централата на Европейската футболна централа в Нион- Швейцария. Уменията на малките дарования от бургаските детски градини бяха оценявани посредством съвременна сендер система, която позволява да се гледа в реално време картина и звук от друга държава. Т. нар. телемост като в предаването „Всека неделя”, разкри безспорния потенциал на възпитаниците от ДФК „Звездичка”, които изнесоха богата футболна продукция в сп. зала „Младост”.

За финалите на въпросния Никулденски турнир се очаква да пристигне Франк Лудолф, който е отлично запознат с дейността на продуктивната школа от морския град. Тя и правилата на масовия футбол са като скачени съдове. Мнозина бяха децата, които очароваха. 24-те отбора са разделени в четири квалификационни групи и само победителите продължават за заключителната фаза. След първия ден станаха ясни детски градини, които със солиден точков актив триумфираха в група „А” и група „Б”. Наставникът на порасналите бебета е един и същ- Тодор Топалов, а имената на учебните заведения са ЦДГ 17 „Раковина” и ОДЗ 5 „Иглика”.

 Срещите бяха изгледани от зам.- кметът на Бургас д- р Лорис Мануелян, началникът на отдел „Спорт” към общината Веселина Деведжиева, легендата Дражо Стоянов и др. Похвално е, че организаторите са навили доста фирми да се включат за наградния фонд. Момичетата и момчетата, обличащи екипа на „Звездичка” /Бургас/, получават торбичка с лакомства, предметни награди и грамота, помислено е и за витрината на съответното учебно заведения- футболна топка, купа, грамота и клубно флагче. Танцови и мажоретни състави допълнително повдигаха желанието за себераздаване за малките „звездички”. Предстои да се изиграят двубоите от другите две квалификационни групи, всяка от която е съставена от общо шест сборни формации.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук