14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Уикенд за любов и вино в Несебър, градът ще развива сватбен туризъм

По повод 14 февруари- Денят на влюбените, община Несебър организира тридневен фестивал под надслов: “Уикенд за любов и вино в Несебър”. Идеята е градът на ЮНЕСКО да бъде популяризиран като подходяща дестинация за сватбен туризъм за българските и чуждестранни двойки, решили да сключат брак през настоящата 2013 г.

От 14-ти до 16-ти февруари, Несебър ще се превърне в град на любовта, виното и сватбата. Специални атрактивни цени за двойките, които ще посетят Несебър предлагат местни хотелиери и обещават още много изненади. След регистрация двойките ще получат талони за отстъпки за 3-те вечери в определени заведения в Несебър, които ще бъдат брандирани.

През трите празнични дни община Несебър подготвя богата културна и емоционална програма. Ще има кино, театър, оперни любовни дуети, четене на стихове, посветени на любовта. Едни от най-обичаните и любими изпълнители на България ще пеят за влюбените двойки в Несебър. Дони и Нети, Коцето Калки и специален концерт на “Бг радио”, “Любими песни за любими хора” с водещ Наско на връх Св. Валентин ще гледаме на площада в Новия град. Всички гости на града ще имат възможността да видят възстановка на сватбена рокля от 1948 г. и да разберат какъв е бил сватбеният протокол в началото на миналия век. Всеки ще може да изработи свой любовен талисман и да разгледа изложби на сватбени фотографи. Някои ще имат възможността да закусват с кмета на Несебър Николай Димитров.

По повод тридневния фестивал, община Несебър обявява конкурс на тема „Сватбената снимка на моите родители“. Всеки участник ще има възможността да се включи в конкурса като се разрови в старите фотоалбуми и кутиите със снимки на тавана и покаже как са изглеждали неговите родители в деня на тяхната сватба. Време е да си припомним старата любов на младини!

 

Събитието се организира от община Несебър под патронажа на кмета Николай Димитров. Входът за всички събития от програмата в свободен.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук