9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Украйна иска консулство в Бургас

 Откриване на почетно консулство на Украйна в Бургас беше коментирано на среща между бургаския кмет и украинския посланик у нас Микола Балтажи. Отварянате на дипломатически офис би улеснило значително и украинците, живеещи в Бургас. Посланик Балтажи се ангажира да провери възможностите за откриване на консулство и предложи побратимяване на Бургас с някои от сходните на него градове от черноморския басейн в Украйна. ukrainski-poslanik2.JPGСпоред посланика с всяка изминала година интересът на украинските туристи към България и морските курорти тук расте.

Продължава да стои обаче проблемът с визовия режим, с решаването на който Балтажи лично се е ангажирал,  разчитайки на активното съдействие на местните власти и бизнеса.

В разговор помежду си двамата  обсъдиха възможностите за развитие на икономическото и културното сътрудничество между Бургас и украинските черноморски градове.

Според кмета Николов отлична възможност за реално взаимодействие между градовете, даващо  конкретни резултати, предоставят европейските програми и по-конкретно Съвместната оперативна програма за трансгранично сътрудничество «Черно море».

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук