13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Укрепителни дейности в атракциона „Подземен град”

Укрепителни дейности в атракциона „Подземен град” се провеждат на този етап от изпълнението на проект, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му, ремонтните дейности се извършват заради безопасността вътре, в самите тунели. Очаква се техническа експертиза за това как да се гарантира преминаването на посетителите така, че да няма рискове от срутвания и затваряне на галерии.

Николов допълни, че атракционът се изгражда със средства чрез кредит. „Борихме се да осигурим грантово финансиране от ЕК. Предпочитаме да вземем парите като грант. Може би, ще удължим срока на завършването, за да кандидатстваме за грантовата схема”, каза още кметът, цитиран от „Фокус“.

Атракционът „Подземен град” се изгражда в бившите бомбоубежища в Морската градина. В началото на годината бе открита подземна вода, която възпрепятства ремонтните дейности. В тази връзка бяха извършени аварийни работи и сондажи. В най-новата придобивка на Бургас ще има интерактивни игри и зали, в които хората ще могат да станат участници в самия декор. Ще има активен, пасивен декор, мултимедии, 3D прожекции. По цялото трасе ще се минава през различни зали.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук