11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Улусой си отива с почетен знак от областния

Областният управител на Бургас, Павел Маринов се срещна с вече бившия Генерален консул на Република Турция в града, Джем Улусой. Повод за срещата бе приключилия мандат на турския дипломат. Двамата направиха кратка равносметка за ползотворната работа, осъществена между двете страни по време на мандата на генералния консул у нас. На срещата  присъстваха и заместник-областните управители на Бургаска област – Евгени Врабчев и Юсеин Мехмед.

След кратка среща с журналисти двамата обсъдиха и възможностите за подобряване равнището на добросъседските отношения между нашата страна и Република Турция. Особен акцент в разговорите бе поставен върху усилията на двете страни за подобряване на пътната инфраструктура, както и за облекчаване на трафика между двете съседни приятелски държави по граничните контролно-пропусквателни пунктове в Малко Търново и Лесово.  Маринов и Улусой отчетоха и доброто сътрудничесто между двете страни по програмите за трангранично сътрудничество.

В знак на благодарност и за спомен от престоя му в Бургас Павел Маринов връчи на Улусой  златния „Почетен знак на Областния управител”. Генералният консул пожела успехи на Областния управител и на хората от Бургаска област както и на всички, които спомагат за развитие и усъвършенстване на добросъседското сътрудничество между България и Република Турция.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук