24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ дава почти 480 000 лева за здравния факултет

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обяви две обществени поръчки за обзавеждане и оборудване на кабинетите на „Факултет по обществено здраве, здравни грижи и медицина“ на обща стойност 480 000 лева.

С парите ще бъде закупена необходимата техника за нуждите на новия факултет. Според обявлението, фирмата, спечелила търга, ще трябва да достави над 100 лаптопа, стационарни компютри, мултимедийни екрани и почти 40 телевизора. Само за техника ще бъдат платени над 200 000 лева.

Документи ще се приемат до края на месеца. Учебното заведение търси и фирма за доставка и монтаж на обзавеждане на учебните зали. 274 000 лева ще бъдат похарчени за нови бюра, столове, гардероби, стелажи и маси.

През 2014 година Народното събрание гласува единодушно решението за разкриване на новото структурно звено „Факултет по обществено здраве и здравни грижи” в структурата на нашия Университет „Проф. д-р Асен Златаров” Бургас.

В продължение на 4 години за каузата работиха местните и национални държавни и законодателни власти, всички народни представители на Бургаска област, Ръководството и Академичната общност на Университета и здравната общественост в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук