9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Униформени иззеха странни хапове от аптеки в Слънчев бряг

Екипи от служители на Главна дирекция „Национална полиция”, ОДМВР – Бургас и инспектори от Изпълнителна агенция по лекарствата са извършили проверки на аптеки, намиращи се на територията на курортен комплекс Слънчев бряг. Открити са лекарствени продукти с неустановен произход и без разрешение за употреба на територията на България.

www.zdravnaposhta.net

Незаконните лекарства са конфискувани от три аптеки, собственост на едно юридическо лице. В търговските обекти са намерени и произведени от неизвестно на този етап лице лекарствени продукти за лечение на еректилна дисфункция, както и лекарства със съдържание на наркотични вещества. При операцията е иззет и найлонов плик, съдържащ таблети от неустановен вид.

Представители на Изпълнителната агенция по лекарствата са конфискували откритите количества лекарствените продукти, на които ще бъде извършена експертиза. Предстои образуване на наказателни и административно-наказателни производства срещу търговецът на дребно. С успешно проведената акция ГД „Национална полиция” и Изпълнителната агенция по лекарствата поставят началото на редица съвместни действия с цел установяване и предотвратяване на производството и разпространението на фалшифицирани лекарствени продукти. Съвместните инициативи са в изпълнение на изискванията на ЕС, поставени към всички държави-членки, в борбата срещу фалшифицираните лекарства на територията на съюза.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук