13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Уреждат музикалните права на заведенията в Слънчев бряг

ПРОФОН открива временна приемна от 11 до 13 юни /включително/ в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от сдружение „Съюз на собствениците“. Приемната ще се намира в офиса на  сдружението-административната сграда на „Слънчев бряг“-АД, ет.2.  Там, от 9.00 до 17.00 часа, могат да заповядат всички собственици и управители на търговски и туристически обекти, за да уредят правото да излъчват музика в своите хотели, заведения и/или магазини.

 

Служители на ПРОФОН ще бъдат на тяхно разположение за консултации и сключване на договори. Собствениците, членове на Съюза ще ползват 50 процента отстъпка, съгласно сключено рамково споразумение с ПРОФОН и МУЗИКАУТОР.

 

ПРОФОН представлява правата на артистите-изпълнители (певци, музиканти) и музикални продуценти, а МУЗИКАУТОР тези на композиторите, текстописците, аранжорите и издателите.

 

Целта на временната приемна е да улесни представителите на местния туристически и търговски бизнес, които трябва да лицензират публичното изпълнение на музика с организацията на артистите-изпълнители и музикални продуценти, преди предстоящите проверки от страна на Инспекторат „Авторско право и сродни права“ към Министерство на културата.

 

Сключването на договори с ПРОФОН и МУЗИКАУТОР е задължително, съгласно Закона за авторското право и сродните му права.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук