11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Усещане за рекорден сезон в Созопол

Созопол е готов на сто процента за най-силните месеци за туризма по родното Черноморие – юли и август. Това обяви пред “zonaburgas” кметът на морската община Панайот Рейзи. По думите му, администрацията е положила всички усилия, за да гарантира сигурността и спокойствието на туристите.

„Очаква се най-силния сезон от много години насам, според Министерството на туризма. За мен сезона ще бъде добър. За най-силен не мога да кажа, защото сами виждате, че лятото всъщност започна едва вчера – валежите спряха, а температурите се повишиха. Смятам, че ще имаме добър сезон в Созопол. Има сериозни заявки за това, доказват го и резервациите в местата за настаняване“, каза Рейзи.

Според него, страната ни ще бъде предпочитано място за почивка и през това лятото, предвид ситуацията в страни като Египет, Мароко и Турция.

„Продължаваме да сме добра дестинация. Усещам, че резултатите след края на сезона ще бъдат много добри. Трябва да помислим обаче и за основи, които да ни помогнат през следващите години. Готови сме за активните месеци юли и август. Подсигурени сме. Надяваме се и времето да е с нас. Плажовете са чисти. Пречиствателната станция работи на сто процента“, увери кметът Панайот Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук