15.4 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Условна присъда за жител на Средец, ползвал чужда банкова карта

Наказание 6 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще търпи Христо Алексиев, след като днес Окръжен съд- Бургас одобри сключеното между Окръжна прокуратура и него споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.Съд

Със споразумението той се признава за виновен, в това, че е използвал на банков автомат платежен инструмент – дебитна карта, като без съгласието на титуляра й изтеглил 300 лева.

Окръжен съд – Бургас допусна делото да протече по този ред след като подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно е подписал споразумението и приема неговите последствия на влязла в сила присъда. Съдът установи, че причинените с деянието щети са възстановени. Съдебният състав прецени, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри.

По делото е изяснено, че пострадалият и Алексиев работили заедно в цех на фирма. Собственикът на дебитната карта, закачал торбичка с вещите си на машина там. Сред тях били дебитната карта, на която получавал трудовото си възнаграждение, и бележка с ПИН-кода за нея. Дни преди 31.08.2013 г. подсъдимият взел платежния инструмент и видял кода за достъп до него. В хода на досъдебното производство той обяснил, че намерил банковата карта на земята, а ПИН-кодът бил изписан на нея. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук