13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Условна присъда за изборна търговия в Драгоданово

Наложиха наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 год. на Райно Ж. от с.Драгоданово, общ. Сливен. Той е приел всички факти по обвинителния акт и е признал вината си за това, че на неустановени дати, в периода от 14.03.2017г. до 20.03.2017г., в с.Драгоданово, общ.Сливен и в гр.Сливен, действайки в условията на продължавано престъпление, с пет отделни деяния, които поотделно осъществяват един състав на едно и също престъпление и са извършени през непродължителен период от време и при една и съща обстановка, организирал предлагането и даването на други лица на имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия на предстоящите (на 26.03.2017 г.) парламентарни избори, като организирането се състои в следните действия:

  • в с. Драгоданово възложил на Ж. С. да изготви списък с личните данни на лица от село Драгоданово, които да гласуват за политическа сила регистрирана за участие в предстоящи на 26.03.2017 г. избори за народни представители, срещу заплащане – сумата от 20 лв.
  • в с. Драгоданово възложил на А. А. да събере 15-20 лични карти на свои съселяни и да му ги даде за да изготви списък на лицата, които да гласуват за политическа сила регистрирана за участие в предстоящи на 26.03.2017 г. избори за народни представители,  като  за това ще получат по 20 лв.
  • в с. Драгоданово поискал  личната карта на А. А. за да го включи в списък с данни на хора, които трябва на предстоящите парламентарни избори да гласуват за политическа сила, като му обещал, че ще получи след изборите сумата от 20 лв. за това, че ще гласува за тази партия.
  • в с. Драгоданово възложил на А. А. да изготви списък с личните данни на хора от селото, които да гласуват на предстоящите парламентарни избори за политическа сила и за това да получат сумата от 20 лв.
  • в гр. Сливен, възложил на Г.  М. да  събере личните данни на нейни роднини, които да включи в списък и да гласуват на предстоящите парламентарни избори за определена политическа сила, за което ще им бъде заплатена сумата от 20 лв.
  • Престъпление по чл. 167, ал. 3, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Сливен е необжалваемо и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук