13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Условна присъда за руснака, забил юмрук в лицето на граничен полицай на Летище Бургас

Руският гражданин Александър Балай, който заби юмрук в лицето на граничен полицай на Летище Бургас,  получи наказание  от една година, условно лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок.  Балай се признава за виновен за  причиняване на телесна повреда на длъжностно лице и за престъпление против реда. На 27 октомври на летище Бургас, в близост до митницата, той удари с юмрук в лицето старши полицай към група „Летищна сигурност“.  При опит да бъде задържан Балай започнал да блъска полицая и негов колега, удрял ги  с ръце и крака и ги заплашвал, че ще ги  убие.

Юмрук  Районен съд – Бургас след като се запозна с предложения от Районната прокуратура вариант на споразумението, прецени, че следва да се увеличи размерът на предложените наказания. Съдът предложи за първото деяние, вместо посоченото в предложеното споразумение наказание от 3 месеца лишаване от свобода да бъде наложено 8 месеца лишаване от свобода . За второто деяние вместо 4 месеца лишаване от свобода да бъде определено наказание 1 година лишаване от свобода. Съдът приема предложението изтърпяването на наказанието да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години.

В съдебното заседание представителят на Районна прокуратура – Бургас, обвиняемият Балай и неговият защитник заявиха съгласие с предложените промени в споразумението.  Съдът одобри коригираният вариант, и след като наложи посочените наказания за всяко престъпление ги групира. Така съдът постанови на Балай общо наказание 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 3 години изпитателен срок.

Определението, с което Районен съд – Бургас одобри коригираното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук