14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Условно наказание и глоба за водач, дал подкуп на полицаи

Наказание 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 300 лв. наложи Окръжен съд Бургас на Румен Радичков. Той бе признат за виновен в това, че на разклона за село Миролюбово, направил опит да даде подкуп – сумата от 40 лв. в две банкноти, на длъжностни лица.

По молба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът първоначално му определи наказание 9 месеца лишаване от свобода, което намали по реда на съкратеното съдебно следствие с 1/3 и постанови Радичков да търпи 6 месеца лишаване от свобода. Изтърпяването на това наказание е отложено с 3 години изпитателен срок. Съдът му наложи също предвидената в закона глоба и отне в полза на държавата предмета на престъплението – сумата от 40 лв.

При постановяване на присъдата съдът взе предвид множество смекчаващи отговорността на Радичков доказателства. Представителят на Окръжна прокуратура Бургас и защитникът на подсъдимия посочиха, че той е признал вината си и е съдействал за разкриване на обективната истина, изразява съжаление за стореното и се отнася критично към него, има чисто съдебно минало и представлява личност с ниска обществена опасност.

Според обвинителния акт Радичков и турският гражданин влезли в страната с колата на последния „Ланд Ровер“ и отишли до Пловдив. Те взели „Пежото“ от неговия собственик, за да го закарат на сервиз, защото било ударено. По обратния път подсъдимият управлявал „Ровъра“, а турският гражданин – „Пежото“. Последният бил спрян за проверка, при която се установило, че за колата няма сключен договор за гражданска застраховка и талон за технически преглед. При проверката подсъдимият превеждал на турския гражданин и предложил пари на служителите на реда.

После той отворил задната лява врата на патрулния автомобил и оставил на седалката двете банкноти, пъхнати в сгъната информационна брошура. Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук