13.8 C
Бургас
четвъртък, май 23, 2024

Условно наказание получи младеж, противозаконно отнел и блъснал автомобил

Районен съд Бургас осъди Петър Бонев на 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, след като го призна за виновен в противозаконно отнемане на моторно превозно средство. На 13.09.2014 г. в гр. Средец той противозаконно отнел лек автомобил „Опел Вектра“ от владението на собственика му, без негово съгласие с намерение да го ползва, като е последвала повреда на обща стойност 334,74 лв.

Съдебна палата Бургас

Съдът осъди Бонев да заплати на собственика на автомобила обезщетение за причинената имотна вреда в размер на 334,74 лв. Съдът разгледа делото и определи наказанието на подсъдимия по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Бонев заяви, че признава вината си и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт.

Според обвинителния акт подсъдимият бил с приятели на дискотека и се прибрали в малките часове на деня. Подсъдимият се разходил из гр. Средец и видял автомобила. Решил да го вземе и потеглил с него към гр. Бургас. Уговорил си среща със свой братовчед и го взел около 7 часа сутринта от дома му. Свидетелят се учудил, че Бонев има кола, но подсъдимият го уверил, че е негова. На кръстовище в комплекс „Меден рудник“, Бонев блъснал колата в оградата на къща.

От удара били нанесени поражения върху предната броня, преден ляв калник и подкалник, преден капак, ляв фар, мигач, заден ляв калник, задна броня и заден ляв стоп. Свидетелят пожелал да си тръгне и подсъдимият го оставил в комплекса. След това продължил към Центъра на Бургас и изоставил колата на паркинг в близост до автогара. Той оставил ключа в контакта на автомобила и не заключил вратите. Малко по-късно се качил на автобус и се прибрал в гр. Средец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук