13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Усложнена зимната обстановка в община Поморие

Днес  в 07,00 часа се проведе заседание на Кризисния щаб при Община Поморие във връзка с усложнената зимна обстановка на територията на общината. За докладите от него и за предприетите действия от страна на кмета Иван Алексиев е уведомен областният управител Константин Гебенаров.

Пътищата Поморие – Бургас, Поморие –  Сл. Бряг и Поморие – Каменар до Каблешково са отворени, но трудно проходими. Не се пропоръчват пътувания с лични МПС, ако не са крайно наложителни. Пътищата във вътрешността, между населените места, са затворени.

Всички училища и детски градини на територията на община Поморие, освен тези в гр. Поморие и гр. Каблешково, са затворени и днес там няма да се провеждат учебни занятия. След извършена проверка в училищата и детските градини в гр. Поморие и гр. Каблешково се установи, че условията за обучение там са нормални, има парно, ток и вода и в тях няма да има прекъсване на учебния процес.

В гр. Поморие пътната обстановка е нормална. Основните улици се почистват и опесъчават непрекъснато. Общината има готовност да достави основни хранителни продукти и лекарства на нуждаещи се, както и готовност за извозване на болни и родилки.

Всички кметове са по населените места и докладват на кмета на общината за обстановката на всеки кръгъл час. Проблем с ел. захранването има в няколко населени места на територията на община Поморие, но EVN уверяват, че екипите работят за максимално бързото отстраняване на аварията.

Телефони за информация и на които можете да подавате сигнали са: 112, 0596/22504 и 0596/24003 (дежурни гражданска защита), 0596/22004 и 0882420133 – Илиян Шишманов.

В пълна мобилизация са Пожарната, Полицията, ВиК, EVN, МБАЛ Поморие, Анхиало Авто, РТК и всички служители от общинската администрация.

Умоляваме гражданите за тяхното съдействие при усложнената зимна обстановка, като почистят снега и леда пред домовете и магазините си и не предприемат пътувания, ако не е необходимо.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук