16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Успех за малките бургаски спортисти

Традиционният турнир по Джу-Джицу и Не ваза „Св.Георги” за деца на възраст от 6 до 17 години, се проведе в София през вчерашния ден. В състезанието участваха повече от 200 подрастващи, които премериха сили в дисциплините „Файтин”, „Дуо система” и „Не ваза” ( бразилско Джу джицу).

Въпреки множеството затруднения Централния полицейски карате и джу джицу клуб – Бургас участва в турнира с камерен състав от 5 състезатели. Представянето им обаче беше повече от достойно.

При децата до 9 години в дисциплината „Дуо Система” надеждите на клуба Димо Стоичков и Владимир Гайдаров изправиха публиката на крака и безапелационно станаха шампиони в своята възрастова група. Те бяха и едни от най-малките състезатели, като присъстващите ги определиха за най-атрактивна двойка на турнира в конкуренцията от над 50 двойки в тази дисциплина, отличавайки ги със специална статуетка.

В същата дисциплина „Дуо Система”, но във възрастова група 10 – 12 години състезателите на клуба Денис Патронов и Тодор Тодоров завоюваха бронзовия медал, като в жестока конкуренция отстъпиха единствено пред шанпионите в категорията.

В дисциплината „файтинг” представителя на бургаската школа – Велико Ламбов завоюва нетипичното за него шесто място, което треньора му – Венилин Русинов определи „като лош ден”. Състезанието бе и последната репетиция преди най-важното за първата половина на годината спортан проява – международния турнир по джу джицу в Република Сърбия, който ще се проведе на 21.05.2016г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук